p

Hakkerit tunkeutuivat ilmastotutkijoiden sähköpostijärjestelmään

East Anglian yliopiston ilmastontutkimusyksikön (CRU) sähköpostijärjestelmään tunkeuduttiin. Hakkeroidut sähköpostiviestit ilmestyivät viime torstaina (19.11.2009) internettiin kaikkien luettaviksi.


Yliopiston tiedottajan mukaan sähköpostijärjestelmästä hakkeroidut tiedot on julkaistu internetissä ilman lupaa. Informaation suuren määrän vuoksi yliopisto ei kuitenkaan voi vahvistaa, että kaikki materiaali, jonka väitetään olevan yliopiston sähköpostijärjestelmästä, olisi aitoa.

Yliopisto on käynnistänyt sisäisen tutkimuksen ja poliisi myös selvittää asiaa.

Itä-Englannissa sijaitsevan East Anglian yliopiston ilmastontutkimusyksikkö (CRU) oli merkittävässä asemassa, kun hallitusten välinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC) valmisteli neljännen raporttinsa.

Tietoturva-asiantuntija arvelee, että Kööpenhaminan ilmastokokouksen lähestyminen on saattanut lisätä hakkereiden mielenkiintoa CRU:ta kohtaan. Ilmastonmuutoksesta väitellään kiihkeästi ja toisen osapuolen perustelut yritetään vesittää.

Hakkerit levittivät viestejä verkossa, jotka kertoivat hankkineensa CRU:n tietokoneilta. Olisi mielenkiintoista tietää ketkä saivat tiedostot ensimmäisinä, nehän oli alkujaan ladattu venäläiselle palvelimelle josta ne voitiin ladata, joka palvelin nyttemmin on suljettu. Oma arvaukseni on, että ilmastoskeptikot valittiin vastaanottajiksi?

Niin tai näin. Tieteen menetelmien pitää olla objektiivisia, julkisia ja sillä tavoin myös itseään korjaavia. Jos näin ei ole menetelty, on se jotain muuta. Tieteellinen menetelmä (Wikipedia)

Aihetta käsitteleviä sivustoja, molemmin puolin:

RealClimate (käydessäni n. klo. 17.00 RealClimaten sivulla kommentteja oli jo 716)

Climate Audit ( ja täällä oli kommentteja 156)

Keskustelua hakkeroinnista Tiede.fi 

Keskustelu aiheesta jatkuu varmasti kiihkeänä. Seurataan tilannetta.

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.