p

Suomi aktiivisesti mukana ilmastopalveluiden kehittämisessä

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen korosti Suomen velvollisuutta olla mukana kansainvälisten sää- ja ilmastopalveluiden kehittämisessä puhuessaan Genevessä järjestetyssä Maailman kolmannessa ilmastokonferenssissa 3. syyskuuta. Väyrynen korosti Suomen omaa korkeaa meteorologista asiantuntemusta ja teknologista osaamista, jonka puitteissa yhteistyötä voidaan tehdä.

"Tärkein keino ilmastomuutoksen sopeutumisessa on ilmastopalveluiden ja -ennusteiden parantaminen. Ne ovat oleellisia luonnonkatastrofien estämisessä ja pitkällä tähtäimellä koko talouden kehittämisessä. Tässä yhteistyössä Suomi on ollut ja on aktiivisesti mukana", Väyrynen korosti.

Ministeri nosti esille erityisesti kehitysmaat, joiden pitää olla yhteistyön keskiössä.

"Kehitysmaat ovat haavoittuvimpia ilmastonmuutokselle, ja niillä on myös heikoimmat mahdollisuudet sopeutua sen seurauksiin. Siksi Suomi on myös itse panostanut tietotaidon ja osaamisen levittämiseen tekemällä ilmastoon liittyvää kehitysyhteistyötä yli 80 maan kanssa viimeisten 20 vuoden aikana", ministeri jatkoi.

Väyrynen tapasi Genevessä myös YK:n kehitysohjelman UNDP:n uuden pääjohtajan Helen Clarkin, jonka kanssa keskusteltiin Suomen ja järjestön välisestä yhteistyöstä, transatlanttisesta kestävän kehityksen kumppanuudesta ja Suomen kansallisesta laajemman Euroopan -kehitysyhteistyöaloitteesta.

Lähde: Formin.finland

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.