p

Ruokakriisi uhkaa 10 miljoonaa kenialaista

Keniassa julistettiin elokuun puolivälissä hätätila ruokakriisin takia. Tilanne on vaikein maan pohjoisosassa, jossa yli puolet väestöstä elää äärimmäisessä köyhyydessä.

Ruokapula koettelee vaikeimmin viittä piirikuntaa, mutta tilanne heikkenee myös muualla. Ruoasta arvioidaan olevan pulaa ainakin vuoden 2009 loppuun.

Kenian avunantajat on kutsuttu ruokakriisikokoukseen 15. syyskuuta, jolloin kenialaiset toivovat saavansa rahoituslupauksia. Ruoka-avun tarpeeksi arvioidaan 490 miljoona dollaria.

YK:n elintarvikeohjelma WFP antaa ruoka-apua tällä hetkellä 2,5 miljoonalle kenialaiselle. Heidän lisäkseen välitöntä ruoka-apua tarvitsisi 1,3 miljoonaa. Vuoden loppuun mennessä ruoka-apua tarvitsee jo 6,5 miljoonaa kenialaista.

Keniassa on satanut niukasti viimeisten kolmen vuoden ajan. Tänä vuonna tilanne on huonontunut entisestään muun muassa kestämättömän metsien hakkuun takia. Ruokakriisin taustalla ovat myös vuoden 2007 vaalien aiheuttamat levottomuudet, joiden vuoksi viljaa ei kaikkialla pystytty istuttamaan aikanaan.

Tämän vuoden sadekausi viivästyi, mikä aiheutti viljakatoa. Maan peruselintarvikkeen, maissin, varmuusvarastot ovat vähissä.

Syyskuusta joulukuuhun kestävän lyhyen sadekauden osalta odotukset ovat suuret. Mikäli sateet tulevat ajallaan ja sato onnistuu, se on käytettävissä kuitenkin vasta vuoden 2010 alkupuolella.

Lähde: formin.finland.fi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.