p

YK:n ympäristöohjelman johtaja Achim Steiner Suomeen

YK:n ympäristöohjelma UNEP:in pääjohtaja Achim Steiner vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa 26.–28.5.2009. Steiner saapuu Suomeen ympäristöministeri Paula Lehtomäen kutsusta.

Steinerin ja ministeri Lehtomäen tapaamisessa käsitellään ajankohtaisia ympäristökysymyksiä kuten ilmastopolitiikkaa, vihreää taloutta sekä kansainvälisen ympäristöhallinnon uudistamista.

Ministeri Lehtomäki keskustelee Steinerin kanssa myös Kööpenhaminan ilmastokokouksen valmisteluista ja UNEP:in roolista kansainvälisessä ilmastoyhteistyössä.

Pääjohtaja Steiner tapaa myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen sekä suomalaisia elinkeinoelämän edustajia. Lisäksi hän on puhujana ulkoasiainministeriön ja Ulkopoliittisen Instituutin ympäristö- ja turvallisuusseminaarissa sekä kemianteollisuuden järjestämässä kansainvälisessä kokouksessa (Helsinki Chemicals Forum).

Achim Steiner aloitti UNEP:in pääjohtajana vuonna 2006. Sitä ennen hän toimi kansainvälisen luonnonsuojeluliitto IUCN:n pääjohtajana. Steiner on tehnyt UNEP:issa useita uudistuksia, mikä on lisännyt UNEP:ille tulevien vapaaehtoisten lahjoitusten määrää. Suomi on ollut UNEP:in vankka tukija sen perustamisesta saakka.

Steiner on myös tunnettu vihreän talouden ja teknologian puolestapuhuja. 

Lähde: Ympäristöministeriö

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.