p

WWF haastaa yritykset pienentämään hiilijalanjälkeään

Useat kansainväliset yritykset ovat lupautuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjään merkittävästi ja sitoutuneet WWF:n Climate Savers -ohjelmaan. WWF tarjoaa Climate Savers -ohjelmassa asiantuntemuksensa edelläkävijäyritysten avuksi niiden pohtiessa hiilijalanjälkensä pienentämistä. WWF esitteli kansainvälisen ohjelman tänään suomalaiselle yritysväelle Ilmastonmuutos ja yritykset -seminaarissa Helsingissä. Seminaarissa julkistettiin myös ABB:n ja WWF:n yhteinen, yrityksille ja kunnille suunnattu energiankäytön tehostamiskilpailu.

”Yrityksillä on kaikki syyt ryhtyä päästöjensä vähentämiseen viimeistään nyt. Päästöjen vähentämisestä ei hyödy vain ilmasto, vaan energiatehokkuudesta ja ilmastoinnovaatioista tulee osa yritysten arkipäivää jo taloudellisista syistä. Päästettyjen hiilitonnien hinta nousee tulevaisuudessa vääjäämättä ilmastopoliittisten päätösten johdosta”, totesi seminaarissa Alexander Quarles van Ufford kansainvälisen WWF:n Climate Savers -ohjelmasta.

”Vähennämme sekä valmistamiemme laitteiden että omien toimintojemme energiankulutusta. Useiden erillistavoitteiden avulla tavoitteemme on vähentää toimitilojemme hiilidioksidipäästöjä kymmenen prosenttia vuonna 2009 ja vähintään 18 prosenttia vuonna 2010 vuoteen 2006 verrattuna”, kertoi Nokian ympäristöjohtaja Kirsi Sormunen tilaisuudessa. 

Hewlett-Packardin tavoitteena Climate Saversissa on vähentää toimintojensa ja tuotteidensa aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä kuudella miljoonalla tonnilla vuoden 2005 tasosta vuoteen 2010 mennessä. Lisäksi tavoitteena on vähentää kolme miljoonaa tonnia päästöjä samassa ajassa asiakkaiden kulutuksesta kehittämällä esim. paperia säästäviä tulostus- ja videoneuvotteluratkaisuja.

Nokia Siemens Networksin tavoitteena on vähentää joka vuosi kaksi tonnia hiilidioksidipäästöjä. Vähennystavoite lasketaan vuoden 2007 tasosta. Säästö aiotaan saavuttaa parantamalla tuotteiden energiatehokkuutta, vähentämällä omien rakennusten energiankulutusta ja siirtymällä vihreään sähköön.

Climate Savers -ohjelmaan liittyneitä yrityksiä ovat myös Catalyst, Elopak, Fairmont Hotels and Resorts, IBM, Johnson & Johnson, JohnsonDiversey, Lafarge, Nike, Novo Nordisk, Polaroid, Sagawa, Spitsbergen Travel, Sofidel, Sony, Tetra Pak, The Collins Companies, The Coca Cola Company ja Xanterra Parks & Resorts. Jotkin yritykset, kuten Lafarge ja Johnson & Johnson ovat Alexander Quarles van Uffordin mukaan jo ylittäneet alun perin ohjelmassa asettamansa tavoitteet.

Climate Savers –ohjelmassa yrityksen päästövähennystavoitteen on oltava niin tiukka, että sen myötä osallistuva yritys siirtyy omalla alallaan edelläkävijäksi päästöjen vähentämisessä. Riippumaton asiantuntijataho hoitaa yrityksen päästövähennysten todentamisen yhdessä WWF:n kanssa.

”Climate Saversiin osallistuvat yritykset ovat jo todistaneet käytännössä, että yrityksen taloudellinen menestys ja päästöjen vähentäminen voivat käydä käsi kädessä. Yritykset ovat raportoineet, että niiden päästövähennystoimet ovat johtaneet yleiseen toiminnan tehostamiseen ja merkittäviin kustannussäästöihin”, Quarles van Ufford kertoi.

Kaikkien nykyisten Climate Savers -yritysten yhteenlasketut vähennystavoitteet ovat 14 miljoonaa tonnia vuodessa vuoteen 2010 mennessä. Se on yli viidennes Suomen vuosittaisista hiilidioksidipäästöistä ja enemmän kuin esimerkiksi Liettuan yhden vuoden CO2-päästöt.

Seminaarissa julkistettiin myös ABB:n ja WWF:n yhteinen energiatehokkuuskilpailu, jossa ovat haussa Suomen parhaat sähköä säästävät toimenpiteet. Kilpailuun hyväksytään yritysten ja kuntien energiatehokkuushankkeet, joilla on pystytty parantamaan sähkön tuotannon, siirron, jakelun tai käytön tehokkuutta.

Lähde: WWF Suomi  
Kuva: wwf-climate-savers-logo2

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.