p

Vetoomus palmuöljydieseliä vastaan

Tänään luovutetaan 10 400 kansalaisen allekirjoittama vetoomus palmuöljydieselin käytöstä luopumiseksi Helsingin kaupunginvaltuustolle.  Vetoomusta ovat luovuttamassa Greenpeacen palmuöljykampanjoitsija Maija Suomela ja indonesialainen metsäaktivisti Ade Fadli Itä-Kalimantanilta Borneon saarelta.
"On lohduttavaa, että näin moni suomalainen on huolestunut, mitä ihmisille ja sademetsille kotiseudullani tapahtuu. Palmuöljyn kysynnän kasvun myötä malesialaiset palmuöljy-yhtiöt laajentavat kasvavassa määrin toimintaansa Indonesiaan. Paikalliset ihmiset ovat riippuvaisia paikallisyhteisöjen maista ja sademetsistä, mutta suurten plantaasien raivaus ajaa heidät pois omilta mailtaan ja vie heiltä perinteiset elinkeinot. Samalla tuhoutuu monen uhanalaisen lajin elinympäristö - kuten orangin, jota täällä on käytetty kampanjan symbolina", Ade Fadli sanoo.

"Yli 10 000 kansalaista sanoo STOP ihmisoikeusloukkauksille, sademetsien tuholle ja ilmastonmuutokselle. He vaativat palmuöljydieselin käytön lopettamista, sillä joukkoliikenteen positiivisia ympäristövaikutuksia ei saa pilata kestämättömien polttoaineiden käytöllä", sanoo Maija Suomela.

Neste Oil investoi tällä hetkellä NExBTL-tuotantolaitoksiin Porvoossa, Singaporessa ja Rotterdamissa. Uusien laitosten valmistuttua yhtiön NExBTL-tuotantolaitosten yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 1,94 miljoonaa tonnia vuodessa.

Lähde: Greenpeace
Kuva: mongabay.com


0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.