p

Ilmastonmuutos lisää kuolemantapauksia

Lisääntyvän lämmön aiheuttamat kuolemat vuoteen 2080 mennessä kasvavat jopa 17 kertaiseksi. Kova kasvu johtuu ilmastonmuutoksen tuomista helleaalloista, kerrotaan Met Offisen nettisivulla julkaistussa uutisessa.

Yksin Lontoossa kuolleisuus nousee viisinkertaiseksi, kun nykyinen kuolleisuus sataatuhatta kohden on 1,8, nousee kuolleisuus vuoteen 2080 huimasti 10,7:ään sadastatuhannesta.

Luvut perustuvat Met Offisen tutkimukseen ja ovat paljon suuremmat kuin aikaisemmin oli arvioitu. Käyttämällä ennusteita tulevasta ilmastosta, arvioitiin miten lämmön aiheuttamat kuolemantapaukset vaikuttaisivat Bostonissa, Budapestissa, Dallasissa, Lissabonissa, Lontoossa ja Sydneyssä.

Vertailtaessa aikaisempiin tutkimuksiin, ilmastonmuutoksen odotetaan dramaattisesti lisäävän kuolleisuutta useimmissa suurissa kaupungeissa. Luvuista ilmeni myös huomattavasti suurempaa kuolleisuutta kuin aiemmin oli luultu. Esimerkiksi Budapestissa kuolleisuus on 56 henkeä 100000 kohti, mutta uusi menetelmä osoitti kuolleisuuden nousevan 93:en  sadastatuhannesta, tai mahdollisesti jopa enemmän.

Ilmastonmuutos vaikuttaa keskimääräisiin lämpötiloihin ja sään vaihteluihin, joten voimme odottaa lämpötilan muuttuvan erittäin kuumiin päiviin yhä useammin. 

Uuden menetelmän tulokset ovat hyödyllisiä arvioitaessa tulevaisuuden ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja miten varautua ihmisen terveydelle aiheutuviin uhkiin.

Jos sattuu kiinnostamaan niin tarkemmin uutisesta Met Offisen sivulta>>

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.