p

Uutta ydinvoimaa, sähköenergian vientitarkoituksiin vai?

On edelleenkin käsittämätöntä, että Suomeen rakennettaisiin kolme uutta ydinvoimalaa olemassa olevien ja rakenteilla olevan lisäksi. Sähköenergian vientitarkoituksiin vai, muuhun me ei niitä tarvita. Nykyisen kaltaiset atomimyllyt ovat hyötysuhteeltaankin heikkoja, vain n. 37% primäärienergiasta saadaan tahkotuksi sähköenergiaksi, lopuilla lämmitetäänkin merivettä. Meri pysyy ydinvoimalaitoksen edustalla sulana 2 - 20 neliökilometriä, talvesta riippuen.

Tehdyissä raporteissa todetaan, että kaikki tarvitsemamme sähköenergia voidaan tuottaa monipuolisella hajautetuilla energiatuotantomuodoilla ympäristö- ja ilmastoystävällisesti.

Ympäriltämme on saatavissa energiaa yllin kyllin, paljon enemmän kuin koskaan tarvitsemme, lisäksi primäärienergia on suurelta osaltaan ilmaista, teknologiakin on jo näihin valmiina. Voimme rakentaa vaikka kokonaisia yhdyskuntia johon ei tule piuhan piuhaa mistään päin, kuitenkin tuottaa kaikki tarvittava energia itse mitä tarvitsemme, jopa ylikin. Mihin siis tarvitaan uusia ydinvoimaloita?

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.