p

Arkkitehti Michael Reynolds

Arkkitehti Michael Reynolds on kehittänyt romusta ja jätteistä rakennettavia taloja. Talot on suunniteltu rakennettavaksi vanhoista autonrenkaista, tyhjistä muovipulloista, tölkeistä, kierrätysmateriaaleista yms., siis mahdollisimman vähällä uudella materiaalilla. Taloissa on kaikki nykyajan mukavuudet vesi, viemäri ja sähkö vaikkei niitä liitetä yleisiin verkostoihin.

Sähkö tuotetaan itse aurinko ja tuulivoimalla. Vesi voidaan ottaa talteen sadevedestä katolle asennettavan keräimen kautta, josta se johdetaan talon alla olevaan säiliöön tulevaa käyttöä varten, ellei vettä muuten saada esim. pilaantuneen maaperän vuoksi.

Myös kaikki asumisesta syntyvä jäte käytetään hyväksi mahdollisimman tarkkaan.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut, että rakentaminen ja asuminen kuluttaisivat äärimmäisen vähän ympäristöä, luonnonvaroja ja energiaa. Asumisen kokonaisvaltainen suunnittelu on viety jopa tontilla tuotettavaan ravinnontuotantoon, jossa tarkoituksena on tuottaa kaikki asukkaiden tarvitsema ruoka.

Michael Reynolds on täysin valtavirrasta poikkeava arkkitehti omaperäisine ideoineen ja ratkaisuineen. Hän on rakentanut "jätetaloja" jo yli 30 vuoden ajan. Reynolds arvostelee kovin sanoin nykyisiä kaupunkeja ja arkkitehtisuunnittelua sekä niiden valtavasti luonnonvaroja kuluttavaa kulttuuria. Reynolds on erittäin huolissaan ympäristön jatkuvasti huononevasta tilasta ja ihmisten holtittomasta luonnonvarojen käytöstä.

"Tiedämme, että ihminen tekee planeetasta asuinkelvotonta. Sitä odotellessa pyrimme kehittämään omavaraista asumistapaa", sanoo Reynolds.
(Reynolds'ista on esitetty TV 2:ssa puolentoistatunnin dokumentti "Jätesotilaat" vko. 14/2009)
Arkkitehti Michael Reynolds'ista lisää:

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.